Marco van Pelt (1965 – 2019)

Markant brein achter Lion Finance

Het was voor iedereen duidelijk. De Nederlandse vernieuwing in financiële dienstverlening moest één naam gaan dragen: Lion Finance. Als slotakkoord van een sinds 2014 steeds intensievere samenwerking tussen het advieskantoor Retain van Marco van Pelt, Max Kuijenhoven en Elwin Kroese en de Lion Finance praktijk van Jeroen Rondeel en Marco Zevenbergen. Omdat de visies op de toekomst overeen kwamen. De beoogde dienstverlening een eeneiige tweeling bleek. De kwaliteit een identiek niveau omvatte. En iedereen overtuiging had samen het verschil te gaan maken. Maar toen kwam donderdag 3 oktober.

Marco van Pelt werd in Londen getroffen door een hersenbloeding. En de dramatische gevolgen daarvan waren even schokkend als onrechtvaardig. Een dreun die in onze hoofden en harten nog volop nadreunt. Maar inmiddels ook de overtuiging heeft gebracht te willen doen wat Marco zou hebben gedaan: doorpakken. De afronding van de Retain/Lion samensmelting realiseren. Met een naadloze voortzetting van de dienstverlening. Qua niveau, dynamiek, betrouwbaarheid, commitment en vernieuwende kracht. Met enkel op momenten een ander gezicht. Omdat niemand Marco’s markante persoonlijkheid kan dupliceren.

In Marco hebben wij een vriend en briljant mens verloren. Een van de breinen achter Lion Finance. Een prachtig mens waar je altijd terecht kon voor advies. Dan veegde hij bij wijze van spreken zijn bureau leeg en ging luisteren. Of beter nog, hij zei: “Heb je tijd? Dan gaan we even lunchen!” En lunchen met Marco betekende dat je ’s avonds genoeg had aan één boterham met pindakaas. Want er werd goed getafeld, natuurlijk met een goed glas wijn. Deze gespreken waren, dus, altijd nuttig én aangenaam.

Marco was bovendien een op-en-top vakman, met een brede ervaring waar hij altijd op kon terugvallen. Een financiële huisarts, zoals wij dat noemen, met een groot netwerk van specialisten. En als we dan zo aan tafel zaten om een complexe casus op te lossen, dan kwamen altijd de verhalen uit de oude doos naar boven. Dan zei hij: “Even een kleine annekedote… ” Een verhaal dat eindigde met een goed getimed plot, waarna dat typische lachje volgde dat uit duizenden was te herkennen.

Maar Marco stelde ook hoge eisen aan de mensen om zich heen. En als hem iets niet beviel, dan stak hij dat niet onder stoelen of banken. Maar haatdragend was hij nooit. Hij was boos en daarna was hij het ook snel weer vergeten. Zo deden mannen dat volgens hem. Even boos zijn, elkaar de waarheid zeggen en dan drinken we samen weer een biertje. Marco, we hebben veel gelachen met elkaar. Maar wij hebben om jou zo plotselinge overlijden ook veel gehuild. We gaan je enorm missen. En vergeten doen we je nooit.

Marco van Pelt (1965 – 2019): Markant brein achter Lion Finance